Arròs Caldós amb Llamàntol

arrosllamantol

NOTA: Es recomana que el llamàntol sigui viu, que es bellugui i en aquesta situació obrir-lo de dalt a baix. Separar el cap de les potes i la cua i repartir-la en 4 trossos. Reservar el fetge.

Passar poc el llamàntol per la paella. Quan agafi color vermell intens retirar-lo. Fer el sofregit de ceba i els alls trinxats petits. Tirar-hi el calamar trossejat a daus petits. Amb poc foc anar fent el sofregit. A mig fer, tirar-hi el tomàquet.

Una vegada ben preparat, afegir-hi l’arròs i passar-lo una mica per la paella (arrossejar-ho). Tirar-hi el brou ben calent (el doble del que farieu en un arròs normal 16 cullerots plens). Desprès fareu una picada amb els ingredients que es detallen i ho tirareu dintre de l’arròs. Al cap de 15 minuts proveu la consistència de l’arròs, que com que queda cobert del caldo no es veu. L'arròs ha de quedar al “dente”, eviteu que quedi massa cuit.

Serviu-lo i mengeu-lo amb cullera. ¡Ja veureu que bo és!.

Com fer la Picada

Posarem en un morter els ingredients indicats a la recepte i ho picarem tot, afegint-hi una mica de suc de la cassola, fins que quedi una salsa més o menys espesa.

arrosllamantol1