Tripa i Cap de Vedella "Callos"

callos

Trossejar a daus la tripa i el cap. La ceba els alls i el tomàquet a trossets petits, picats o ratllats. La cansalada i la carn de porc també tallada a daus.

En una cassola abocar-hi un bon raig d’oli, la ceba, els alls i els taquets de pernil. Una vegada enrossit afegir la carn de porc i la cansalada. Afegirem el tomàquet ratllat i ho farem coure durant uns 15 minuts.

A continuació hi posarem la tripa i el cap de vedella. Ho passarem durant uns 20 minuts. Desprès hi posarem els bitxos i hi abocarem el caldo, fins tot just a cobrir.

Posar-hi sal i també una culleradeta de cafè rassa. Deixarem coure poc a poc, foc baix, fins que la tripa i el cap estigui quasi cuita. Desprès hi posarem el xoriç a trossets. Fins que estigui la tripa i el cap ben tovet.

Com es lògit es un plat una mica picant i sucós, cal menjar-hi força pa.