Canapès

canapes

Us comentaré la forma d’elaborar aquests canapès i desprès la vostra imaginació farà que en creeu diverses varietats.

Estenem una làmina de paper film, si pot ser, sobre marbre una mica humit perquè no patini i al damunt hi posem talls de pernil dolç que cobreixin una superfície de 4 llesques de pa de motlle.

Damunt del pernil hi posem 4 llesques de pa de motlle, procurant que muntin els extrems interiors un mig centímetre, perquè al passar-hi un rodet de pastisser pel damunt quedin els extrems interiors com soldats.

canapes1

Passem un corró pel damunt fent que el pa de motlle formi una sola superfície. Untem el pa amb paté i posem en un cantó un rengle d'olives partides per la meitat.

canapes2

Ara ve el procediment més delicat. Agafem el paper film per un costat i anem enrotllant, fins a formar com una botifarra. Desprès agafem els extrems i anirem donant voltes per que quedi tot ben compacte. Hem de procurar que els extrems estiguin ben tensats.

canapes3

Ho posarem a la nevera durant, com a mínim 6 hores, si poden estar més millor.

Al haver estat a la nevera, quedaran bastant compactes i llavors es l’hora de confeccionar els canapès. Desfarem la botifarreta i farem talls de uns 2 cm cadascun.

Després ho podreu distribuir en unes safates de cartró i posar-hi al damunt, per a decorar-los, trossets de cogombres, pastanaga, coliflor en vinagre, fruits secs, etc. a la vostra elecció i gust ho deixo.

Aquesta es una varietat, amb altres hi podeu usar crema de formatge, altre tipus d’embotit, maionesa, això ho deixo a la vostra lliure imaginació. Per embolicar, també va molt bé pasta de crep.

canapes4