Conill amb Escamerlans

conillescamerlans

Posar oli en una cassola i passar els escamarlans, nomes marcats. Retirar-los.

En el mateix oli. Posar-hi 3 dents d’all, sense pelar. Un cop passats retireu-los. Feu sofregir la ceba. Després afegir el conill trossejat a octaus i enrossiu-lo.

Afegir el vi, deixant-ho evaporar una mica. Desprès hi tireu l’aigua (O caldo) fins a quasi cobrir-ho. Deixar-ho a foc lent durant una mitja hora.

Mirar si el conill està prou cuit i tirar-hi la picada. Deixar coure 10 minuts i finalment, abans de servir, afegir-hi els escamarlans. Sempre al final, ja que si queden massa cuits no valen res. ¡Bon profit!.

Per fer la Picada

Per fer la picada, farem servir els tres alls cuits (peleu-los) i un de cru, avellanes, ametlles, julivert i un tros del fetge del conill. Ho picarem tot en un morter i ho aclarirem amb una mica de suc de la cassola. O si teniu vi ranci, una copeta, millor.