Cua de Vedella

cuavedella

Demanar al Carnicer que us prepari la cua de vedella, trossejant-la. Salar, empebrar, i enfarinar els trossos de cua. Fregir amb abundant oli i enrossir els talls. Guardar.

Amb el mateix oli, passar totes les verdures fetes a trossets i sofregiu-les bé. Després incorporeu els trossos de cua i coure-ho tot una estona. Tirar el vi i deixeu, almenys una hora, que es vagi coent. Si perd molt el suc, tirar unes llossades d’aigua.

Quan veieu que comença a estar una mica tova la carn, traieu els talls i tritureu les verdures i el suc. Ho colem i ho tornem a incorporar altre vegada dins de la cassola. Afegir els talls de cua i posar a coure altre vegada almenys 1 hora més a foc lent (La cua li cal una llarga cocció).

Cap els finals afegir la xocolata, ratllada i deixar acabar la cocció.

Queda molt tova i gustosa. És una carn exquisida.