Galtes de porcal Pedro Ximénez

galtespedroximenez

Salar i empebrar les galtes. Enfarinar-les i passar-les per una paella amb un bon xic d’oli. Una vegada daurades, separar i guardar.

Al oli amb el que hem fregit les galtes hi afegirem la ceba ratllada i els alls ben trinxats, procurant fer un bon sofregit. Després hi afegirem el tomàquet. Una vegada fet el sofregit, incorporem-hi el vi “Pedro Ximénez” i el fem reduir bastant. Afegim les galtes i a continuació el caldo de pollastre.

A foc lent, anirem coent les galtes junt amb el sofregit. El suc ha de quedar una mica consistent. Teniu present que, com a les galtes ja hi heu incorporat farina, segurament us donarà consistència. Si cap els finals veieu que queda massa clar, hi poseu una mica de farina desfent-la primer en un vas d’aigua.

Aquest suc queda una mica dolç a causa del vi, però a qui agrada el menjar agredolç hi gaudirà.

Bon profit.