Judiones de "La Granja"

judiones

NOTA: Els Judiones són mongetes blanques però més grans, que es cultiven en una àrea propera a la serra de Guadarrama. Vaig estar 10 dies per la província de Segòvia, on es pot menjar el famós “Judión de la Granja” elaborat com ara una “Fabada". Aquesta recepta segueix estrictament la que em varen lliurar quan vaig comprar els “Judiones”.

Preparació

Posar els “Judiones” en remull durant 12 hores com a mínim.

Coure en una cassola amb aigua mineral, aproximadament unes 2 hores i mitja, juntament amb l’orella, el xoriço, el peu de porc, el llorer i la cansalada.

Durant aquesta cocció, espantar dues o tres vegades (Tallar la cocció amb aigua freda).

Amb l’oli i la ceba fem un sofregit. Afegim el pebre vermell, quan la ceba estigui daurada. Tirem el sofregit a la cassola junt amb la “morcilla” i salar al gust.

Deixar coure 10 minuts i apagar el foc.

Si es fa d’un dia per altre, millor.