Llenties Mediterrani

llentiesmediterrani

Ratllar la ceba, picar els alls, trossejar la sípia i guardar la salsa de la sipia. Posar oli en una cassola, passar-hi les gambes i retirar-les. Abocar a la cassola la ceba i els alls. Foc lent fins que quedin dauradets, desprès tirar-hi la sípia, amb la salsa. Passar-ho durant uns 5 minuts i tirar-hi el got de vi. Tapeu la cassola i que es vagui coent a poc a poc.

Mentre, haurem netejat i rentat les cloïsses i els musclos. Guardar les cloïsses i coure els musclos, en una cassola o olla, amb una mica d’aigua i oli, fins que s’obrin. Una vegada freds els anirem separant de les closques i els guardarem.

Escalfarem el caldo, que el podem fer amb restes de peix o peixets de roca. Si volem simplificar el procediment podem fer-lo amb unes pastilles de caldo o be comprar-lo envasat en un supermercat.

Aboquem a la cassola el caldo i quan bulli, hi tirem les llenties que haurem tingut, com a mínim, 1 hora en remull. Tapem i deixem a foc mig que es vagin coent.

Quan gairebé estiguin cuites, hi afegim les cloïsses. Al cap d’una estona que ja s’hagin obert, hi afegim els musclos i les gambes. Deixar que s’acabi de coure tot junt. S’apaga el foc, es deixa reposar uns 5 minuts i ja es poden servir.