Llom Farcit

llomfarcit

Agafar la peça de llom i fer talls primets sense arribar al final, es a dir que una vegada tallat, tot, quedarà una sola peça. Això ho podeu demanar al carnisser per estalviar-vos aquest procés.

Anar posant entre els talls, de forma alternativa, ara bacon, ara taronja, ara formatge fins arribar a completar tots els talls del llom. Una taronja l’haureu tallada amb pell, tot a rodanxes finetes i partides després per la meitat.

Una vegada feta l’operació descrita, passar un cordillet de punta a punta del llom perquè al coure no s’obrin les llesques fetes. Salpebrar i col•locar en una safata per anar al forn, afegint el suc de l’altre taronja i la branqueta de farigola i un bon raig d’oli. Engegar el forn a 180º.

La cocció pot durar mitja hora aproximadament procurant, de tant en tant d’anar-hi tirant llossades del mateix suc, per el damunt.

Al servir, caldrà repartir de forma que cada ració tingui els tres ingredients de farcit.