Mongetes amb Cloïses

mongetescloises

Coure les mongetes. Posar-les dins l’olla en fred, tirar-hi aigua (si pot ser de garrafa) fins a cobrir-les un parell de dits. Posar a l’ebullició amb foc viu. Una vegada comenci a bullir, baixar el foc de manera que bulli molt poc a poc (això es l’èxit de que quedin ben cuites). Si mentre es van couen les mongetes, es quedessin amb poca aigua, afegir-ne de freda, apujar el foc i quan bullin tornar-lo a baixar.

Mentre es couen les mongetes, obrirem les cloïsses al vapor, amb una mica d’aigua. Quan es vagin obrint, les anirem separant del foc ja que no poden quedar massa cuites. Les reservem.

Ratllar les cebes i picar els alls i el julivert. Posar-ho tot en una paella amb una mica d’oli i sofregir. Afegir el bitxo. No cal que la ceba quedi molt daurada, desprès tirar-hi una cullerada de farina, remenar be que no s’agrumolli. Tirar el vi, deixant-lo reduir i si queda la salsa massa espessa tirar una mica de brou de peix.

Quan siguin cuites les mongetes, tira per damunt la salsa. Coure durant uns 10 minuts tot junt. Afegir-hi les cloïsses que heu reservat, tapeu i deixeu reposar. No servir enseguida.