Ous a la Mimosa

ousmimosa

Fer bullir els ous dins d’una olla amb aigua que les cobreixi durant uns 10 a 12 minuts. Refredar-los, pelar-los, partir-los per la meitat i separar els rovells de les clares.

En una paella sofregir la ceba i els alls. Tirar-hi la carn i salpebrar. Abocar-hi la crema de llet amb mesura, ha de quedar bastant espès.

Omplir les clares amb aquesta carn que hem preparat. Una mica curullant el forat que ha quedat al separar els rovells.

Tirar la bechamel pel damunt dels ous que haurem distribuït en una safata pel forn. Agafem els rovells, que hem reservat, i amb un ratllador ho anem distribuint per sobre els ous. Ho Posem al forn a 180º durant uns 20 minuts i ja es pot servir.

Beixamel

Posar un bon dau de mantega en una paella i hi afegim un parell de cullerades, ben plenes, de farina. No deixar mai de remenar la farina amb la mantega, perquè no faci grumolls. Quan quedi com una pasta, hi tirarem el conyac i la canyella, sempre remenant. Desprès, sense parar de remenar abocar de mica en mica la llet fins a obtenir una salsa relativament espessa.