Paella amb cap de Tocinet

paellacaptocinet

NOTA: Normalment, per Nadal, compro un tocinet i me'l faig tallar pel carnicer. Les costelletes les fem arrebossades per Sant Esteve. La resta del tocinet separant cuixes, espatlles i cap, ho guardo al congelador. Aquesta paella la vaig fer utilitzant el cap del tocinet que tenia congelat i per tant considero que potser us serà difícil trobar un cap.



Separar la carn de l’os del cap i fer-ne trossets no molt grans. Posar els moixernons en remull durant, al menys mitja hora. Fer un sofregit en el següent ordre: ceba, alls (ben triturats), el tocinet i finalment el tomàquet. Procurar fer-lo a foc lent i be confitat.

Tingueu preparat un caldo, que podeu fer-lo de pastilla.

Abans d'abocar el caldo al sofregit, hi afegirem el moixernons ben escorreguts, guardant una mica del aigua en que els heu remullat.

Passar una mica l'arròs pel sofregit i tirar 9 cullerots de caldo, calent, a la paella. En principi a foc fort i cap els finals de la cocció abaixareu la intensitat del foc.

Abans de servir deixeu reposar la paella durant uns 5 minuts.