Pastís de Carm

pastiscarn

Primerament farem bullir 3 ous durant 10 minuts per fer-los durs.

Ratllar la pastanaga. Trinxar petits els alls. Les tires de pebrot esmicolar-les. Trinxar el julivert.

Agafar tots els ingredients i barrejar-los amb la carn picada, en la que afegirem un ou, clara i rovell, el paté i amorosim tot amb la llet. Si no quedés prou compacte afegim una mica de pa ratllat, fins que arribem a tenir una massa compactada.

Agafem una safata fonda, tipus per fer “plum cake”. L’untem amb un pincell amb oli i tirem pel fons i costat pa ratllat, per evitar que una vegada cuit no s’enganxi la carn. Després posem una capa de 2 cms de carn, distribuïm els ous sencers i les olives al llarg de la safata. Després posem les tires de bacó al damunt i finalment hi acabem de titar al damunt la carn que resta. Estrènyer una mica la carn perquè quedi ben compacte. Tirem pel damunt una mica d’oli i escampem una capa molt fina de pa ratllat pel damunt.

Posem la safata al forn a 180º durant 30 minuts. Abans d’apagar el forn punxeu una mica la massa per a veure que esta cuita.

Deixeu refredar i veureu que fàcilment es desbloqueja. Sortirà un esplèndid pastis.

Es pot menjar fred. Jo l’he acompanyat amb pastanaga ratllada, amanida amb una vinagreta.

És un bon àpat per l’estiu.

pastiscarn2