Pastís de Carn i Patata

pastiscarnpatata

En una paella fer un sofregit amb la ceba, alls i pebrot, tot ben trinxat. Un cop el sofregit daurat hi afegirem la carn, salarem i empebrarem.

Una vegada ho tinguem tot a punt, agafarem una safata del forn i posarem una primera capa de patates, ben estiradeta. Al damunt hi abocarem la carn que hem preparat i acabarem cobrint amb la resta de patates.

Damunt la darrera capa de patates hi posarem formatge ratllat i uns dauets de mantega. Tindrem el forn a 180º i ho courem durant uns 25’ o fins a veure que ja s’ha format una capa daurada.

En servir-lo procurar amb una espàtula agafar-ho per sota, perquè es mantingui les tres capes senceres.

Per fer el puré

Bullir be les patates amb pell. Pelar-les i triturar-les amb una forquilla. Afegir-hi un bon tros de mantega i salar. S’ha de triturar be que no quedin trossos. Si es vol abreviar es pot fer el puré amb sobres, ja preparats, on sols s’ha d’afegir aigua i llet.