Pastís de patata

pastispatata

Endurir els ous durant 10 o 12 minuts, en un pot amb aigua.

Pelar i bullir les patates.

Sofregir la ceba amb una cullerada de tomàquet fregit, tirar-hi la carn picada i una bola de mantega. Coure fins que quedi sense suc.

Una vegada fredes, aixafar les patates, amb una mica de mantega i estendre-les sobre un drap de cuina deixant el gruix d’un parell de cms. Desprès repartir equitativament la carn picada pel damunt.

S'agafa un drap per un costat i es va fent com un braç de gitano. Una vegada clos, amb una espàtula es pot donar la forma que vulgueu.

Podeu ratllar 2 ous i els altres dos els guardem per guarnir el pastís, juntament amb les anxoves que les podeu distribuir entrecalades amb tires de pebrot piquillo i les olives. Abans de fer la guarnició aconsello untar de maionesa tot el pastís i finalment deixar caure pel damunt els ous que haurem ratllat.

Com que es bo menjar-lo fred, aconsello posar-lo 30 o 45 minuts a la nevera. Tapeu-lo una mica perquè no s’oxidi la maionesa.

pastispatata1