Patates Farcides

patatesfarcides

Es parteixen les patates per la meitat, de punta a punta. Una vegada partides fer-hi unes marques amb el ganivet, una mica profundes i posar-les a la fregidora fins que estiguin gairebé cuites. Deixar-les refredar.

Desprès, de una en una, buidar-les amb una cullera petita de forma que quedin com una barca, de mig centímetre de gruix. Guardar els bocins de patata que haurem buidat.

Mentre haurem preparat en una paella, oli, mantega i la ceba trinxada. Desprès afegir-hi la carn picada, desprès la botifarra. Afegir-hi els bocins de patata que hem separat. Anirem incorporant, de mica en mica, crema de llet a fi de que quedi una pasta amorosa. Salpebrar i guardar.

Amb aquest farcit omplirem les barques de patata deixant-les curulles. Les distribuirem en una safata per anar al forn. Al damunt hi posarem una bona cullerada de beixamel (una mica espessa) en la que haurem barrejat el rovell d’ou, batut i un polset de canyella. Desprès un bon pessic de formatge ratllat. Les gratinem, amb el forn a 200º, fins que el formatge hagi enrossit.

Recomanem repartir 3 trossos per cap, perque és un menjar que omple bastant. Sempre se n'hi pot afegir alguna més pels que són bons gormands.