El Peixet de Cap d'Any

peixet

Preparació

Agafar una paella antiadherent, posar-hi una mica d’oli i quan estigui ben calenta posar-hi els filets de llobina, salpebrats. No s’han de coure molt, però la paella ha d’estar ben roent, i han de quedar marcades les dues cares.

En una altre paella, posar-hi un bon dau de mantega i els bolets. Quan estiguin cuits, abocar-hi la crema de llet. Coure tot junt durant 10 minuts.

Salpebrar. Abocar-ho tot en un pot per ha poder trinxar-ho amb un “minipimer”.

Tornar a posar el triturat al foc i buscar-hi una consistència (com si fos pasta per fer croquetes). Apagar el foc i guardar.

Tractar la pasta de full donant-li la mida que volem. Amb un corró o be tallant-la si es sobrepassa la mida.


Muntatge

Sobre cada una de les 4 plaques posar-hi la llobina. Sobre la llobina una bona cullerada de pasta de bolets i cobrir-ho amb unes tires de salmó.

Agafar les 4 plaques restants i fer-les servir de tapes.

Untar les vores de les plaques base i ajuntar-hi les de les tapes.

Amb un ganivet ben afilat o un tallador de pastes, donar-li forma de peix i desprès amb la punta d’una forquilla, pressionar les vores perquè no es separin al coure.

Amb trossets de pasta es poden formar els ulls i les ganyes.

Tenir preparat el forn a 180º , introduir-hi una plata amb els peixos ben untats d’ou batut i en el curs de mitja hora es podran treure ben dauradets del forn.


Consell

A la base de les safates poseu-hi paper de plata i així podreu treure mes fàcilment els peixets un cop cuits.

peixet2