Pèsols Negres amb alls tendres i Butifarra negre

NOTA: El pèsol negre es una llegum que molts no coneixeran, es pot trobar en qualsevol tenda especialitzada en venda de llegum..

Posar els pèsols en remull almenys unes dotze hores, amb un bon grapat de sal.

Llenceu l’aigua i escorreu els pèsols, passant-los una mica pel raig d’aixeta, per treure l’excés de sal.

Poseu els pèsols en una olla amb aigua mineral suficient per a cobrir-los 3 o 4 cms. Afegiu una ceba sencera i l’os de pernil. Poseu l'olla al foc procurant sempre, que durant tota la cocció, vagi bullint a poc a poc. També caldrà anar traient l’escuma que es vagi produint. La cocció durarà aproximadament unes dues hores. Aquest llegum costa una mica de coure.

Una vegada els pèsols cuits, deixeu-los reposar una mica amb l’olla tapada i escorreu tot el suc.

En una paella haurem posat els alls tendres trossejats i a mig coure afegirem la botifarra esparracada. Passeu-la una mica junt amb els alls i afegiu els pèsols. Cuineu-los durant uns cinc minuts perquè s’amalgamin junt amb els alls i la botifarra.

Com a llegum, atipa una mica, però te un gust diferent a les altres. A nosaltres ens va agradar molt.