Pollastre amb pinya natural

pollastrepinya

Talleu la pinya a daus mitjanets i deixeu-la en un plat. Aprofiteu tot el suc que faci la pinya.

Tallar el pollastre a octaus i passar-lo per una cassola amb llard de porc. Daurar el pollastre una mica i retirar-lo.

En la cassola, si veiem que n'hi ha poc, afegim oli d’oliva i desprès hi aboquem la ceba ratllada i els alls ben picats. Hi afegim també la pastanaga a dauets ben petits i al cap duna estona el tomàquet.

Quant estigui tot ben sofregit, tornar-hi a posar el pollastre i un vas de vi. Deixar evaporar el vi i tirar-hi un vas d’aigua. Aneu vigilant la cocció i si veieu que va quedant sec afegiu unes llossades d’aigua. Ha de quedar una mica sucós.

A mig coure, afegirem la pinya i el suc que s’hagi produït. Deixar-ho coure a foc mig fins que la carn estigui ben tova.

Podeu servir-ho. Jo recomano un vi verdejo.