Pop estil Pescador

poppescador

En una olla gran fer bullir aigua suficient per a cobrir el pop que hi posarem. En quan bulli, agafar el pop per la bossa i introduir-lo (posar i treure) 3 vegades dins l’olla i afegir les fulles de llorer. La cocció pot durar mínim 1 hora.

En una altre olla hi courem les patates amb pell i tot, ben netes, i amb sal suficient . Una vegada cuites, les pelarem i les tallarem a rodanxes. Agafarem una safata gran i anirem distribuint les rodanxes de patates i esperarem que el pop estigui cuit.

Farem a trossos el pop i els anirem posant damunt de les patates i el salarem. Una vegada ho tindrem preparat, agafarem l’all i oli i l’escamparem pel damunt, cobrint pop i patates.

CURIOSITAT: Així preparaven aquest plat els pescadors dins la barca però, el pop en lloc de tenir-lo congelat, expliquen que l’estomacaven rebotin-lo 33 vegades pel terra de la barca.

All i oli

Es pot treballar a ma, però cal haver-lo fet mes un cop amb èxit. Aconsello que ho feu menys tradicional i de la manera que exposo a continuació.

Agafar un pot de turmix i posar-hi 3 alls, un ou amb la clara i el rovell i un bon raig d’oli que ho cobreixi. Introduir el triturador al fons de tot i procurar no separar-lo mai mentre la salsa no hagi agafat consistència. Cal anar afegint oli poc a poc fins obtenir la quantitat desitjada.