Rissoto amb Bolets

rissotobolets

Posar les carreretes en remull durant un parell d’hores.

Ratllar la ceba i trinxar els alls. Amb la meitat de la mantega coure la ceba i els alls. Tirar l’arròs i passar-lo una miqueta. Després tirar-hi el vi i, a foc mig, deixar evaporar el vi junt amb l’arròs, removent sovint.

Afegir les carreretes i coure-les amb l’arròs. Guardar una mica d’aigua de remullar-les.

Manteniu sempre la cocció a foc mig. Quan gairebé no quedi suc, hi anem afegint llossades de caldo (calent, dintre del caldo hi haureu barrejat una mica de l’aigua de les carreretes). Un parell de cullerots cada vegada i anar afegint quan es vagi espessint l’arròs.

Una vegada veieu que l’arròs està cuit (al dente, no el deixeu coure massa), retireu la cassola del foc i afegiu el formatge parmesà i el reste de la mantega.

Recomano de no salar l’arròs, doncs el formatge parmesà ja és una mica salat. No patiu queda al punt.