Seitons en vinagre

seitons

NOTA: No farem una ració per comensals determinats, cal que fem els suficients per a menjar com un entrant.

La preparació no te cap secret, més o menys tothom ha fet, algun dia seitó amb vinagre, però ho comentarem. El que si que es una mica collita pròpia es la salsa que desprès afegirem al servir-los.

Agafem el seitó, l’obrim de dalt a baix traient la tripa i les espines. Això també ho acostuma a fer el meu peixater (si ho demaneu al vostre peixater, us traurà molta feina). Una vegada obert i nets d’espina i tripa, els situeu dins un paper, un al costat de l’altre, saleu amb seny i tireu un raig de vinagre al damunt. Desprès poseu altre capa al damunt, entravessat amb els de sota i la mateixa operació, Sal i vinagre. Així successivament fins acabar amb tots els que vulgueu preparar. Posar el taper a la nevera, tapat.

Quan serviu els seitons regueu-los ben generosament amb la salsa i serviu. Hi sucareu pa, segur.

Elaboració de la salsa

Agafem els alls i els ratllem en un ratllador, que quedin ben fins. En una paella posar-hi els alls, un parell de cullerades de tomàquet i el julivert. Deixar-ho refredar i posar-ho en un morter. Picar-ho una mica amb la ma de morter mentre anem afegint oli (una bona quantitat). Desprès posar-hi un bon raig de vinagre de vi.