Suquet de pescadors

suquetpescadors

Intentaré explicar-vos aquesta recepta tal com la realitzaven els pescadors de la costa tarragonina, concretament a Les Cases d’Alcanar.

Es fa una picada amb els alls el tomàquet i el julivert. El tomàquet escaldat i pelat i es reserva. Es pot fer al morter o be en una picadora. Desprès afegir-hi ½ litre de caldo.

Es pelen les patates a discos de 2 o 3 mil·límetres de gruix. Es distribueixen en una paella gran i una mica fonda (també pot ser de terrissa), en la que haurem posat una mica del preparat de la picada. Ho cobrim amb caldo de peix.

Quan les patates siguin gairebé cuites hi afegirem pel damunt el peix que tindrem preparat i net. No cal que el caldo el cobreixi. La cocció final serà d'uns 12 minuts i a mitja cocció haureu girat el peix. A 10 minuts d'acabar la cocció hi tirarem la resta de la picada.

Veureu que amb aquests ingredients queda un suquet deliciós. El peix indicat es com a exemple. Es pot fer servir qualsevol peix de carn forta (Rap, escorpora, salpa, corball etc)