Fricandó de la Iaia

fricando

Macerar la carn en una safata. Posar una capa de carn, pebre, canyella, sal i oli. Altres capes amb el mateix procediment i deixar reposar unes 12 hores.

Després del temps de maceració, cuinar-ho. Es treu la carn i es posa sobre paper absorbent per a lliurar-la un xic de l’oli acumulat. Posar oli en una pella, passar la carn per farina i coure-la, no molt ja que després s’acabarà de fer amb el suc.

A part, en una cassola, posar-hi tota la bresa (porro, pastanagues, alls, tomàquets, xirivia i nap). Sofregir-ho una mica amb un bon raig d’oli, després afegir-hi aigua, 1 o 2 litres, i deixar coure una mitja hora.

Després triturar-ho tot amb el ”turmix” i colar dins del recipient on penseu coure la carn i que pugui anar al forn. Col·loqueu la carn a la cassola que ha d'anar al forn. Tapeu-la. Enceneu el forn a 180º, dalt i baix i manteniu aquesta temperatura durant mitja hora.

Tireu-hi el moixernons, que haureu tingut en remull durant, almenys, una hora. Abaixeu el forn a 150º i deixeu coure poc a poc fins que la carn estigui ben tendre.NOTA: no cal salar, ja que a la maceració ja hi heu posat la sal.

fricando1