Garrons de porc al forn

garronsforn

Disposeu una safata pel forn, unteu-la amb oli i disposeu pel damunt la ceba trinxada petiteta, els pebrots també trinxats petitets, els alls sencers amb pell, un grapat de julivert pel damunt i les fulles de llorer.

Apart haureu salat i empebrat els garrons. Aconsello que us els feu partir, de dalt a baix, pel carnicer ja que així els coureu més bé.

El garró és una carn que vol cocció llarga i regulada. Per això recomano que seguiu les instruccions que indicaré tot seguit.

Situarem els garrons a la safata damunt de la bressa de verdures que haurem posat prèviament. Els regarem amb oli i desprès amb una barreja de vinagre i aigua. La proporció serà de mig litre d’aigua i 15 ó 20 mg. de vinagre, si pot ser del suau, per exemple de poma. Es podria posar vi negre, però recomano millor aquesta barreja. En la meva opinió, el vi canvia una mica el gust de la carn.

A continuació indico les graduacions i el temps de cocció al forn. Escalfeu prèviament el forn a 250 graus, posar-hi la carn i mantenir aquesta temperatura durant uns 40 minuts. Baixem el forn a 190 graus durant uns 40 minuts més. Després baixarem a 150 graus durant uns 20 minuts. Es tanca el forn i es deixa la carn dintre uns 20 minuts més. No cal dir que és aconsellable, de tant en tant anar mullant la carn amb el mateix suc i si queda massa sec afegir-hi aigua.NOTA: Els temps de cocció són per un forn normal, sense aire. Si disposeu de forn amb aire es poden escurçar una mica els temps parcials de cocció. També cal que els aneu girant de tant en tant.