Mussaca d'Albergínia

mussacaalberginia

Primerament tallarem les albergínies en làmines, de punta a punta i bastant fines. Les passarem per farina i les fregirem en una paella amb oli, procurant que quedin rossetes. Fregir i reservar fins que s’hagi d’utilitzar.

En una altre paella amb una part d’oli i una altre de mantega, hi tirarem la ceba i els alls, tot ben trinxat. Afegir-hi la carn i quan comenci a agafar color posar-hi les dues cullerades de tomàquet. Al cap d’un ratet retirar.

Desprès, en una safata una mica alta, apta per anar al forn, col·locar una capa d’albergínia (que no hi quedin forats) i una altre de carn. Desprès, posar una altra capa d'albergínia en direcció diferent a les de la primera capa i a sobre la carn restant.

Sobre la darrera capa, escampar-hi una mica de formatge parmesà i abocar-hi la beixamel. Cobrir amb l’altre formatge i posar al forn a 200º procurant que estigui en foc dalt i baix i que al final quedi gratinat.

Al repartir, podeu fer fraccions, quadrades o rectangulars i si les agafeu per sota de tot , amb una rasera quedarà com petits pastissos ja que al creuar les capes d’albergínia haureu donat una consistència que no permetrà, al servir, que es desfaci.